Nu aansluiten
Terug naar het overzicht
Inschrijven nieuwsbrief
 

Maandupdate juli nu beschikbaar voor onze abonnees

maandupdate Jul 01, 2022

Het is 1 juli en dus vervalt de deadline voor de registratie in het Zorgaanbiedersportaal. Vanaf vandaag wordt van jou verlangd dat je in het Landelijke Register Zorgaanbieders (LRZa) te vinden bent. Inmiddels is de maandupdate juli nu beschikbaar voor onze abonnees. Daarin gaan we uiteraard in nog goed in op de Wtza. 

Wtza dubbelcheck

ZZP'ers in de zorg hadden tot 1 juli de tijd om zichzelf te laten registreren in het Zorgaanbiedersportaal. Sommige zzp'ers controleerden dit voor 1 januari 2022 al en hebben daardoor niet gezien dat hun inschrijving wegviel na 1 januari. Dit komt omdat de SBI code niet altijd de juiste bleek te zijn. Reden genoeg voor een laatste Wtza dubbelcheck waarin we nog 1 keer het verhaal kort en bondig uitleggen.

Een alternatief op deze dubbelcheck is onze Wtza checklist

Headlines maandupdate juli

De afgelopen maand was er weer veel nieuws over zzp'ers en zzp'ers in de zorg. Het kabinet wordt steeds duidelijker in wat zij wel en niet op gaat pakken in deze regeerperiode. Zo ziet het er bijvoorbeeld niet naar uit dat er meer duidelijkheid komt over wanneer je nu precies in verkapt dienstverband zit. Er zal geen nieuwe wetgeving komen en de onduidelijkheid zal blijven. Daar komt wel bij dat de handhaving van de wet DBA zal toenemen. De aankomende jaren krijgen jouw opdrachtgevers misschien wel meer met de Belastingdienst te maken dan voorheen. Wat jij hiermee kunt nemen we door.

Oftewel, meer dan genoeg reden om de samenvatting van deze maand te kijken. Inloggen doe je hier >>

Maandupdate juli nu beschikbaar: hoe krijg je toegang?

Als je abonnee bent bij ZZP-erindezorg.nl vind je de updates in de online omgeving van onze website. De maand juli en alle voorgaande maandupdates kun je op deze manier bekijken. Dat geldt trouwens ook voor onze online webinars. Ook geeft de online omgeving toegang tot onder meer de online training. Wil je toegang tot deze online videos? Sluit dan hier een abonnement af en begin gelijk met kijken.

Dit is een artikel van ZZP-erindezorg.nl

Ken jij hét service abonnement voor zzp'ers in de zorg al?
Wtza abonnement voor zzp'ers in de zorg