Nu aansluiten
Terug naar het overzicht
Inschrijven nieuwsbrief
Hoe kom je als

Hoe kom je als zzp'er in de zorg aan jouw boosterprik?

zorgprofessional Dec 06, 2021

Er is meer bekend geworden over de boosterprik voor zzp'ers in de zorg. Het RIVM heeft toelichting gegeven over hoe de route voor een booster vaccinatie eruit komt te zien. Hoe kom je als zzp'er in de zorg aan jouw boosterprik? In dit artikel de laatste stand van zaken.

Meer duidelijkheid over boosterprik

Inmiddels is er meer duidelijkheid over de boosterprik voor zzpers in de zorg. Alle zorgmedewerkers krijgen als booster het mRNA-vaccin Pfizer aangebonden. De RIVM geeft aan dat het niet uitmaakt als je eerder een ander vaccin hebt gehad. Je kunt een booster krijgen als er minimaal zes maanden tussen jouw basisvaccinatie en booster zit. Als je besmet bent geweest met COVID dan moet je ook zes maanden wachten. Wil je een griepprik? Dan kan de boostervaccinatie minimaal 14 dagen voor of minimaal 7 dagen na de griepprik gegeven worden.

ZZP'ers hebben ook recht op de boosterprik

Ook zzp'ers in de zorg hebben recht op een boosterprik, maar de vraag was wel hoe zij daar aan zouden komen. Nadat zowel ZZP-erindezorg.nl als Nursing de afgelopen weken aandacht besteedden aan de onduidelijkheid van de boosterprik voor zzp'ers, is er deze week meer bekend geworden. In dit artikel gaan we in op de route die jij als zzp'er in de zorg kunt doorlopen als je wilt gaan voor jouw boosterprik.

Hoe krijgen zorgmedewerkers hun boosterprik?

De normale route voor zorgmedewerkers is dat zij uitgenodigd worden door hun werkgevers. Via branche- en koepelorganisaties krijgt het RIVM te horen welke organisaties en welke medewerkers voor een booster vaccinatie in aanmerking komen. Deze werkgevers nodigen vervolgens hun medewerkers uit om de GGD te benaderen en een afspraak te maken. Dit doen de werkgevers via een uitnodigingsbrief met een unieke code. De GGD's weten via deze code zeker dat een medewerker ook daadwerkelijk recht heeft op een boosterprik. Zij zijn namelijk via hun werkgevers aangemeld. Bij zzp'ers in de zorg ligt dit anders, omdat zij geen werkgever hebben.

Lees ook: Boosterprik voor zzp zorgmedewerkers: wat mag je verwachten?

Hoe kom je als zzp'er in de zorg aan jouw boosterprik?

ZZP'ers in de zorg hebben net als zorgmedewerkers een uitnodigingsbrief nodig met daarin een unieke code. Deze unieke code is bij de GGD bekend zodat zij kunnen checken of je daadwerkelijk recht hebt op een boosterprik. Deze uitnodigingsbrief moet aangeleverd worden via een brancheorganisatie. In het geval van zzp'ers zal SoloPartners de organisatie zijn waar je een uitnodigingsbrief op kunt vragen. Op dit moment kun je nog geen uitnodigingsbrief aanvragen. Je hoeft geen lid te zijn van SoloPartners om straks een uitnodigingsbrief te ontvangen. Met deze uitnodigingsbrief kun je je melden bij de GGD en een afspraak maken voor een boosterprik.

Word je bemiddeld als zzp'er in de zorg? Je kunt de boosterprik ook via jouw bemiddelaar  aanvragen.

Wanneer krijgen zzp'ers in de zorg hun boosterprik?

Het was de verwachting dat zorgmedewerkers medio december een boosterprik zouden krijgen. Er is echter de afgelopen week veel kritiek geweest op de trage boostercampagne. We verwachten om die reden dat er eerder dan medio december gestart kan worden. Op het moment dat je een uitnodigingsbrief kunt aanvragen dan lees je dat uiteraard op onze website.

Dit is een artikel van ZZP-erindezorg.nl

Ken jij hét service abonnement voor zzp'ers in de zorg al?
Wtza abonnement voor zzp'ers in de zorg