Gratis webinars
Word direct abonnee
Terug naar het overzicht
Inschrijven nieuwsbrief
Wat moet je regelen

Wat moet je regelen als zzp-er in de zorg?

starten als zzp'er werken als zzp'er Mar 08, 2021

Veel zorgverleners overwegen de stap te maken naar zzper in de zorg. Wat moet je regelen als zzp-er in de zorg? Belangrijk is om goede voorbereidingen te treffen. Hieronder een aantal praktische zaken die zou je wat mij betreft dient voor te bereiden voordat je de stap maakt.

Hoe ga ik werken?

ZZP'er in de zorg is een heel breed begrip. Er zijn zelfstandige zorgverleners die thuis begeleiding bieden aan kinderen, als fysiotherapeut werken in een eigen praktijk, aan een operatietafel staan in een zorgorganisatie; hoe je gaat werken is aan jou. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar er is wel een addertje onder het gras. Het punt is namelijk dat de verantwoordelijkheden die je draagt, afhangen van de opdrachten die je kiest als zzp-er in de zorg. Bepaal dus vooraf hoe je gaat werken en onderzoek vervolgens welke spelregels daarbij horen als zorgverlener.

Waar ga ik in investeren?

Er is één ding dat alle zorgverleners verbindt als zzp-er in de zorg en dat is dat zij allemaal ondernemer willen zijn. Bij dat ondernemerschap horen een aantal heel belangrijke spelregels. Eén van die spelregels die je vooraf al kunt bedenken, is waar je in gaat investeren. Want het is heel belangrijk dát je investeert. Investeringen doen is een van de spelregels van het ondernemerschap. 

Alles over starten als ZZP'er in de zorg lees je hier

Ben ik bereid risico's te lopen?

Tenslotte wil ik je meegeven dat het zzp-schap niet altijd over rozen gaat. Het komt voor dat zzp-ers fors de mist in gaan met de keuzes die ze maken. Je loopt risico's. Ik beschrijf hier de top 5. Jij en jouw privé omgeving moet bereid zijn om te gaan met die risico's Ik spreek helaas teveel zzp-ers in de zorg die er achteraf pas achterkomen welke risico's ze liepen. Probeer dat te voorkomen en doe goed onderzoek hiernaar. 

Wil je nog wat meer lezen over wat moet je regelen als zzp-er in de zorg? Lees dan dit artikel.

Wat moet je regelen als zzp-er in de zorg? Volg de training

Wil je meer achtergrond over starten als zzp'er in de zorg? Lees dan ook mijn introductie artikel over wat je moet weten. Mijn naam is Lex Tabak en ik ben 15 jaar actief met en voor zzpers in de zorg. Als verpleegkundige was ik ook zelf lange tijd actief als zzp-er in de zorg. Voor zorgprofessionals die starten als zzp in de zorg wil ik een compleet beeld geven over alles wat er speelt. De training die ik heb ingericht heet 'De basis op orde'. Ik raak hierbij alle onderwerpen die horen bij het zzp-schap. Zodat jij goed voorbereid op pad gaat als zelfstandige zorgprofessional.

Dit is een artikel van ZZP-erindezorg.nl

Ken jij hét service abonnement voor zzp-ers in de zorg al? Klik hieronder!
Wtza abonnement voor zzp-ers in de zorg