Nu aansluiten
Terug naar het overzicht
Inschrijven nieuwsbrief
Belastingdienst en de zzp'er

Belastingdienst en de zzp'er in de zorg, hoe zit het?

buiten dienstverband ib-ondernemer werken als zzp'er Jan 09, 2021

De Belastingdienst en de zzp'er in de zorg, hoe zit het in de praktijk? In dit artikel de belangrijkste punten waar je op moet letten als ondernemer in de zorg.

Het is jouw keuze om ondernemer te zijn

Het is belangrijk dat je je realiseert dat het jouw keuze is om ondernemer te zijn. Daarmee is het aan jou om aan te tonen dat je voldoet aan de eisen voor ondernemerschap. Het is niet zo dat de Belastingdienst moet bewijzen dat jij géén ondernemer bent. De situatie is andersom: jij kiest voor een aangifte als IB-ondernemer. De bewijsplicht ligt dus bij jouzelf.

Het bewijzen van ondernemerschap via 10 criteria

Ik hanteer de 10 ondernemerscriteria in mijn advies hoe je problemen voorkomt. Op basis van vele jaren aan jurisprudentie, is bekend waar je aan moet voldoen als IB-ondernemer. Aan de hand van deze punten leg ik praktisch uit hoe je hieraan kunt voldoen. Deze onderwerpen gaan in op risico nemen, administratie inrichten, reclame maken, etc.

Voldoe jij aan de eisen voor ZZP-ers in de zorg? Doe de gratis Ondernemerscheck!

Belastingdienst en de zzp'er in de zorg

Het voldoen aan de eisen voor ondernemerschap in de zorg is belangrijk. Het voorkomt problemen en doet je met zelfvertrouwen werken. De zzp'er in de zorg is voor de Belastingdienst een lang lopend dossier. Al ruim 15 jaar heeft de Belastingdienst veel vragen over de kwaliteit van het ondernemerschap. Het is belangrijk om goed voorbereid te werken als ondernemer in de zorg.

Een online training voor het hele verhaal

Door middel van kennis kun je jouw ondernemerschap verder versterken en heb je minder zorgen. Daarnaast kun je ook eenvoudiger keuzes maken als je de voor en nadelen van het zzp in de zorg kent. De online training 'De basis op orde' heeft uiteindelijk tot doel om jou volledig te informeren over de voor en nadelen, zodat jij kansen kunt benutten.

Dit is een artikel van ZZP-erindezorg.nl

Ken jij hét service abonnement voor zzp'ers in de zorg al?
Wtza abonnement voor zzp'ers in de zorg