Nu aansluiten
Terug naar het overzicht
Inschrijven nieuwsbrief
Waarom Angélique

Waarom Angélique als zorg zzp'er een eigen website heeft

ib-ondernemer May 10, 2023

Heb je een website nodig als zzp'er in de zorg? We schreven er al eerder over. Lees hieronder het ervaringsverhaal van Angélique Knel, zzp'er in de zorg. Ondanks dat zij voldoende opdrachten heeft, maakte ze toch werk van haar eigen website. Dit artikel gaat over waarom Angélique als zzp'er een eigen website heeft.

Waarom heb jij een eigen website?

Het hebben van een website is voor mij een middel om als zorgondernemer laagdrempelig en transparant te zijn over wat ik lever en onder welke condities ik dat doe. Ik had al een eerste opdrachtgever nog voordat ik mijn werkgever uitzwaaide. Kort daarna kreeg ik er nog een opdrachtgever bij. Werk zat dus en de noodzaak om een website te starten om zo mijn diensten te presenteren aan de markt van vraag en aanbod leek er niet te zijn. Toch kreeg ik door dat naast het hebben van een zelfgemaakt logo, een eigen website mijn zelfstandig ondernemerschap zou ondersteunen. Dit laatste werd ook bevestigd door ZZP-erindezorg.nl. De instrumenten van dat platform gaf veel ondersteuning tijdens het maakproces van mijn website. Inmiddels staat de website van Angelique online en is deze te vinden via zorgenvoorwelzijn.nl, de naam van haar bedrijf.

Wat wil je bereiken met jouw website?

Met mijn website wil ik meer van mezelf laten zien als professional: waar sta ik wel en niet voor. Daarnaast wil ik bekend maken wat samenwerkingspartners van mij vinden. Ook wilde ik de geïnteresseerde bezoeker een indruk geven hoe ik in mijn werk sta. Daarom een blog waarin ik mijn ervaringen beschrijf. Ik heb mijn missie en visie beschreven, reviews opgehaald en een persoonlijke introductie geschreven.

Hoe heb je jouw website bedacht?

Ik heb aandachtig rondgekeken op andere websites om kennis en inspiratie op te doen. Daarbij keek ik naar de layout en inhoud van andere zzp'ers in de zorg. Ik ben ook nagegaan welke informatie wettelijk verplicht is, dat kon ik vinden in de checklist. Voor de vormgeving van mijn website ging ik op zoek naar een sparringpartner; een webdesigner. Ik vond er één: jong en ambitieus. We hebben flink wat tijd en energie gestoken in de vormgeving. Hij was en is een aanwinst met zijn specifieke kennis. En zo geduldig met me. Ik was geheel verantwoordelijk voor de inhoud. Hij maar ook vele andere professionals en niet professionals voorzagen mijn content van feedback. Ik heb mijn website gaandeweg opgebouwd tot wat het nu is.

Wat viel je tegen?

De hoeveelheid wettelijk verplichte content viel tegen. Je hebt als zorgaanbieder, ondernemer en zorgverlener aan een aantal eisen te voldoen. Ook kreeg ik soms tegengestelde adviezen. Dat maakt het lastig, maar is te verwachten als je flink wat mensen mee laat kijken. Die gaan er wat van vinden. Opbouwende kritiek omarmde ik en waar ik niets mee kon legde ik naast me neer.

Waar ligt jouw volgende stap?

Ik ben er trots op dat ik mijn bedrijf Zorgen voor Welzijn in relatief korte tijd een smoel heb kunnen gegeven door middel van mijn website. Het stelt mij in staat om potentiële opdrachtgevers met grote en kleine vragen te ontmoeten. Voor mij zijn vragen op het gebied van coaching en advisering in de jeugdzorg en het onderwijs passend. Een combinatie van uitvoeringsgerichte - en uitvoering overstijgende vragen vind ik leuk en boeiend. Met een website kun je jezelf profileren als zelfstandig ondernemer en daar maak ik ook werk van. Potentiële opdrachtgevers, maar ook de overheid met haar stringente maatregelen met betrekking tot het ondernemerschap laat je zo zien dat je het ondernemerschap serieus neemt. Wat mij betreft is het hebben van een eigen website een must. Doen!

Dit is een artikel van ZZP-erindezorg.nl

Ken jij hét service abonnement voor zzp'ers in de zorg al?
Wtza abonnement voor zzp'ers in de zorg