Nu aansluiten
Terug naar het overzicht
Inschrijven nieuwsbrief
Kabinet gevallen

Kabinet gevallen: hoe nu verder met de zzp'er in de zorg?

arbeidsmarkt Jul 10, 2023

Het kabinet is gevallen. Een van de belangrijke dossiers is dat van de arbeidsmarkt. En er is nog zoiets als het fiscaal kader zzp zorg wat net van start was. Hoe gaat het nu verder met de zzp'er in de zorg? 

Kabinet gevallen: hoe gaat het nu verder?

Met de val van het kabinet is het nu de vraag of het zittende kabinet demissionair doorgaat en over welke dossiers zij nog besluiten willen gaan nemen. De arbeidsmarkt was een belangrijk dossier voor het kabinet. Als je in detail wil lezen hoe de stand van zaken nu is, dan is dit artikel over de arbeidsmarkthervorming een goede stand van zaken. Voor de zzp'er in de zorg zijn een aantal onderwerpen van belang.

De aankomende weken zal duidelijk worden welke dossiers 'controversieel' worden verklaard en met welke dossiers het demissionaire kabinet door wil. Een dossier is controversieel als stevige minderheid is die bezwaar heeft tegen een dossier. Dat is voldoende om een dossier als te lastig te bestempelen en schuift dan door naar een volgend kabinet.

Hoe nu verder met de zzp'er in de zorg?

Een dag voor de val van het kabinet was daar de doorbraak: 3 ministeries en 6 koepels werken aan een fiscaal kader zzp zorg. Met een onwaarschijnlijke timing hebben twee ministers en een staatssecretaris - toen nog met mandaat - hun handtekening gezet onder een Intentieverklaring beheersingsmodel Zorg. Daarmee gaven ze de aftrap van een ontwikkeling die de verschillende ministeries, brancheorganisaties en de Belastingdienst verder kunnen brengen met elkaar. Wij verwachten dat deze ontwikkeling aan zal blijven, ondanks dat het kabinet gevallen is. Terwijl veel belangrijke dossiers in Nederland de kans lopen om langere tijd te blijven liggen, krijgt juist het dossier arbeidsmarkt in de zorg een belangrijke impuls op de laatste formele dag van het zittende kabinet. Of de maatregelen rondom inbedding en verplichte AOV een vervolg krijgen blijven we voor je volgen.

Dit is een artikel van ZZP-erindezorg.nl

Ken jij hét service abonnement voor zzp'ers in de zorg al?
Wtza abonnement voor zzp'ers in de zorg