Nu aansluiten
Terug naar het overzicht
Inschrijven nieuwsbrief
Format intervisie toegevoegd aan

Format intervisie toegevoegd aan kwaliteitshandboek

zorgaanbieder Aug 16, 2022

Het jaarlijks reflecteren met collega's is verplicht voor zzp'ers in de zorg. Dit reflecteren wordt 'intervisie' genoemd. Om onze abonnees te ondersteunen bij het voldoen aan deze eis, hebben we een format intervisie toegevoegd aan ons kwaliteitshandboek.

Leer van je werkervaring via intervisie

In de handreiking voor zzp'ers in de zorg staat dat je jaarlijks aan intervisie moet doen. 'Bespreek minimaal één keer per jaar de resultaten van uw zorgverlening, als ook de eventuele incidenten en klachten die zich hebben voorgedaan. Doe dit periodiek, geanonimiseerd, met beroepsgenoten. Bijvoorbeeld via uw beroepsorganisatie of sluit u aan bij een intervisiegroep.' Jouw werkervaringen uit de praktijk kun je via intervisie gebruiken om van te leren. Intervisie is een gesprek met collega's over een klacht, een incident of een andere relevante werkervaring.

Hoe organiseer je intervisie? 

Van jou wordt verlangd dat je minimaal eenmaal per jaar met enkele collega's intervisie organiseert. Dit kan via een fysieke bijeenkomst, maar bijvoorbeeld ook digitaal. Een of meerdere zorgmedewerkers brengen een casus in en nemen deze door met elkaar. De persoon die de casus inbrengt, dient een vraag voor te leggen aan de anderen. Nadat de casus voldoende duidelijk is voor iedereen, kan hierop worden gereflecteerd. Het is van belang dat via een verslag wordt vastgelegd wat er geleerd is via de intervisie. Op die manier kun je laten zien aan de Inspectie dat je voldoet aan deze eis. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) houdt toezicht op zorgaanbieders. Om zzp'ers de ondersteunen met het doen van intervisie, hebben we een format toegevoegd aan ons kwaliteitshandboek.

Wat is het kwaliteitshandboek van ZZP-erindezorg.nl?

Het kwaliteitshandboek van ZZP-erindezorg.nl vormt de basis van ons kwaliteitssysteem. Dit handboek maakt onderdeel uit van ons abonnement. Een abonnement afsluiten doe je hier. Je krijgt dan direct toegang tot ons kwaltieitshandboek voor zzp'ers. In ons kwaliteitshandboek vind je een set aan documenten die je helpen aan wet- en regelgeving te voldoen, zoals de Wtza, Wkkgz en Jeugdwet. Nadat je ingelogd bent bij ons kwaliteitshandboek, vind je onder F 50.3.1 ons format intervisie (reflecteren).

Dit is een artikel van ZZP-erindezorg.nl

Ken jij hét service abonnement voor zzp'ers in de zorg al?
Wtza abonnement voor zzp'ers in de zorg