Nu aansluiten
Terug naar het overzicht
Inschrijven nieuwsbrief
Duurzaam en veilig zelfstandig

Hoe kun je duurzaam en veilig zelfstandig ondernemen in de zorg?

ib-ondernemer schijnzelfstandig Sep 01, 2023

Het is vandaag 1 september en voor onze abonnees betekent dat traditiegetrouw een nieuwe online maandupdate. Daarnaast lanceren we vanaf vandaag een aantal nieuwe hulpmiddelen en informatie. Er ligt namelijk genoeg materiaal voor zzp'ers om aan de slag te gaan met duurzaam en veilig zelfstandig ondernemen in de zorg.

Onderscheid tussen schijnzelfstandigheid en zelfstandig ondernemerschap

De koers voor de zorgsector is duidelijk. Er moet een duidelijk onderscheid komen tussen schijnzelfstandigheid en zelfstandig ondernemerschap. Het fiscaal kader zzp zorg moet dit straks duidelijk maken. De richtlijn maakt onderdeel uit van een 'beheersingsmodel zorg'; een convenant tussen ministeries en werkgevers in de zorg. De precieze inhoud van het fiscaal kader laat nog op zich wachten, maar ondertussen willen zzp'ers zich wel op kunnen maken voor een duurzame toekomst. Als we alle bronnen rondom modelovereenkomsten, de webmodule, rechterlijke uitspraken en zorgwet- en regelgeving bij elkaar optellen dan valt er iets te zeggen over hoe je een stevige kans maakt op veilig zelfstandig ondernemen in de zorg.

Duurzaam en veilig zelfstandig ondernemen

Veilig en duurzaam ondernemen in de zorg vraagt nogal wat. Maar wat is dat dan precies? Omdat op dit moment niet precies duidelijk is wanneer je een zelfstandig ondernemer bent, zijn veel zorgmedewerkers in de veronderstelling dat zij het al goed doen. Tel daar organisaties bij op die communiceren dat het allemaal wel meevalt en je begrijpt dat op dit moment niet iedere zzp'er in de zorg een zelfstandig ondernemer is. We merken aan onze abonnees dat zij geïnteresseerd zijn in hoe ze het wél goed kunnen doen. Zij begrijpen dat het met een Wtza abonnement pas allemaal begint. De afgelopen maanden hebben we toegewerkt naar nog meer concrete informatie voor zzp'ers in de zorg. Daarmee beantwoorden we de vraag hoe je duurzaam en veilig zelfstandig kunt ondernemen.

Stap voor stap naar veilig ondernemen

Een overzicht van wat veilig ondernemerschap van je vraagt, lees je bij veilig ondernemen in de zorg. Een stappenplan voor veilig zelfstandig ondernemen is er ook. Wat meer concrete informatie over hoe je schijnzelfstandigheid voorkomt hebben we ook samengevat. 100% garantie is er niet, maar we hebben voor onze abonnees een aantal concrete zaken op een rijtje gezet. Dat werd een lang rijtje met - op dit moment - 75 items.

Bewust starten | Veilig ondernemen

ZZP-erindezorg.nl is dé serviceorganisatie voor zzp'ers in de zorg. De boodschap is inmiddels dat we zorgmedewerkers die de stap naar zzp willen maken helpen met een bewuste start. Daar komt nu een handreiking bij om zo veilig mogelijk zelfstandig te ondernemen. Zzp in de zorg blijkt voor veel zorgmedewerkers het alternatief op een vast dienstverband. Of zzp ook bij iedereen blijft passen nu de spelregels rondom zelfstandig ondernemerschap duidelijker worden is de vraag. Wij passen onze dienstverlening aan om het voor zzp'ers mogelijk te maken de stap naar zelfstandig ondernemerschap te maken. Dat blijven we doen. Wil je veilig werken als zzp'er in de zorg? Ga voor zelfstandig ondernemerschap!

Dit is een artikel van ZZP-erindezorg.nl

Ken jij hét service abonnement voor zzp'ers in de zorg al?
Wtza abonnement voor zzp'ers in de zorg